Studiourile Dafni

Complexul de studiouri Dafni se afla in Evia de Nord, intr-o localitate care detine de satul Ialtra, si se numeste "Bania", adica Baile Ialtra.

La Baile Ialtra se gaseste un izvor de apa termala, aceeasi apa care a facut renume Bailor Edipsos (gr.: Loutra Aidipsou, pron.: Lutra Edipsu).

Localitatea nu are port, dar nici cu autobuzul nu este usor accesabila. Avand masina personala veti putea face excursii foarte frumoase in imprejurimi. Prin satul Ialtra (Gialtra) ajungeti in 20 de minute in localitatea Baile Edipsos, de unde pleaca bacuri frecvente pe partea continentala a Greciei. 

Cele 6 studiouri se gasesc intr-o cladire frumos aranjata, vopsita in culori placute. In fata cazarii se afla o curte mica cu gazon, in curtea din spate puteti folosi aranjamentul pentru barbecue. Cele 6 studiouri sunt impartite pe 2 etaje. La etajul unu si la etajul doi deasemenea, se afla cate 3 studiouri. Intrarea la studiouri se face de pe un coridor, care se intinde dealungul partii din spate a cladirii. Din camere aveti pejsaj pe curtea cu gazon, pe drumul care urca spre Gialtra si de pe etajul doi la mare. Desi marea este la cativa pasi (100 m), de la etajul unu nu se vede din cauza verdetii si a pomilor.
Aceasta cazare este foarte potrivita grupurilor mici.

Preturi

Pretul de inchiriere a unui studio pe noapte este 35-45 eur/ noapte.
Pretul concret depinde de numarul persoanelor, numarul camerelor, si de perioada sejurului.

Cereti oferta!

In curtea de spate puteti face fripturi pe barbecue, iar in curtea din fata exista un colt placut cu umbra, cu o masa mare, unde un grup de prieteni poate sa cineze impreuna.

Parte din curtea din fata

Curtea din fata
Parcarea se face intr-o parte a curtii, rezervata pentru acest scop.

Barbecue.

BB de pe coridor.
Coltul care asteapta prietenii la cafea sau la masa.


Coridorul, de unde se intra in studiouri:


Peisaj de la etajul doi:


In fiecare studio veti gasi trei locuri de dormit: un pat dublu si un pat pentru o persoana. In afara de aceasta, exista o kitcheneta echipata, climatizare, baie cu dus si balcon separat pentru fiecare studio.

Intrare la unul dintre studiourile de sus:
Patul dublu:Kitcheneta:
Urcare la etaj de la intrarea in complex:


Unde este cel mai bine pentru innot?


Exista o plaja chiar in fata casei, dar in jurul Bailor Ialtra sunt foarte frumoase locuri de vizitat, si de facut baie.

Plaja mica care se vede pe fotografia de jos, este cam la sfarsitul falezei, in directia dreapta de la studiourile Dafni, in apropierea studiourilor Aggeliki:


In fotografia de mai jos se vede plaja care este in fata studiourilor Dafni, la o distanta de apr. 100 m.Putem face excursii foarte frumoase. De exemplu daca mergem la Baile Edipsos, trebuie sa trecem prin localitatea Ialtra si dupa aceea sa facem turul golfului Ialtrei, care dupa cum se vede si din fotografia de mai jos, este o regiune extraordinar de pitoreasca, de o frumusete rara.


Din Baile Edipsos spre Baile Ialtra

Puteti pe acest itinerar sa gasiti si plaji organizate. Plaja din fotografia de mai jos este plaja Agios Fanurios (Sfantul Fanurie) si este numita dupa mica biserica din apropiere. Asta este prima plaja buna pentru innot venind din aceasta directie spre Ialtra.


Micile biserici sunt construite deobicei langa plaji foarte frumoase. Tot din Edipsos venind, dupa ce trecem de bisericuta Intrarea Maicii Domnului in Biserica - Eisodion tis Theotokou (Εισοδίων της  Θεοτόκου), putem face baie pe o plaja aproape neatinsa, sub umbra pinilor.Cei care sunt fanatici ale plajilor acoperite de nisip fin, se pot bucura de o plaja foarte frumoasa in golful Limani, unde fac baie aproape in exclusivitate numai localnicii. Plaja mai este cunoscuta si sub numele Milos, pentru ca la capatul ei se afla o moara veche (milos=moara). Moara cea veche era proprietatea actritei Elsa Vergi, astazi a rudelor ei. In golf se pot anchora si barci mici.
Cei care ar dori sa incerce apa termala calda, poate sa gaseasca izvorul cam pe la centrul localitatii a Bailor Ialtra, apa se scurge direct in mare.In apropiere de asemenea se afla golful Trei Palmieri, care si-a luat numele de la palmierii care podobesc golfuletul. Aici plaja este acoperita de pietris, apa este cristalina, este loc ideal pentru scufundari cu masca.


Nu pot sa nu mentionez plaja Hrisi Akti, la cativa kilometri de la Baile Ialtra, in directia nordica, spre Kavos. Este o plaja lunga de 3 km, acoperita de nisip galben si este in apropierea complexului hotelier Club Mediteran. Golful acesta se cheama Gregolimano, venand din Baile Ialtra va trebui sa coboriti la mal pe un drum de tara, chiar inaintea complexului Club Med. Pe plaja se pot inchiria sezlonguri si umbrele. "Regiuni si gusturi din Grecia" ("Görög vidékek és ízek)"

Nu putem sa nu mentionam ca intr-o zi foarte friguroasa de Ianuarie, aici la Baile Ialtra a fost facuta prima filmare pentru filmul documentar greco-maghiar "Görög vidékek és ízek".

Unde este cel mai optim trecerea la insula, ca sa ajungeti la Dafni

Partea de nord a insulei se poate accesa venind din nord prin 3 treceri cu bacul, sau venind din directia Atena prin podul la Chalkida.

Distanta la Baile Ialtra din diferitele puncte de accesare a insulei:

Agiokampos - Ialtra: 20 km, Salonic - Agiokampos - Ialtra: 296 km + trecerea golfului
Lutra Edipsu - Ialtra:  15 km, Salonic - Lutra Edipsu - Ialtra: 366 km + trecerea golfului
Agios Georgios - Ialtra: 10 km, Salonic - Agios Georgios - Ialtra: 348 km + trecerea golfului

Se recomanda deci a folosi trecerea Glifa-Agiokampos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu