Studio Effi

Complexul de studiouri Effi se afla in Evia de Nord, intr-o localitate care detine de satul Ialtra, si se numeste "Bania", adica Baile Ialtra.

La Baile Ialtra se gaseste un izvor de apa termala, aceeasi apa care a facut renume Bailor Edipsos.

Localitatea nu are port, dar nici cu autobuzul nu este usor accesabila. Avand masina personala veti putea face excursii foarte frumoase in imprejurimi. Prin satul Ialtra (Gialtra) ajungeti in 20 de minute in localitatea Baile Edipsos, de unde pleaca bacuri frecvente pe partea continentala a Greciei. 

Pret

In sezonul principal pretul unui studio pentru 2 persoane este  35 eur. Pretul depinde de perioada de stat, de numarul persoanelor si ale camerelor solicitate.

Cereti oferta, dand toti parametrii sejurului Dvs. !

Complexul de studiouri este construita la apr. 20 m distanta de la malul marii, in centrul localitatii. In fata casei se afla micul port, in care anchoreaza numai barci de pescuit.
In fata casei si pana la drum, este o zona acoperita cu gazon, iar pe o parte a casei exista parking pentru oaspeti.In complex exista si sali de uz comun. Una este o sala mai mare, unde se poate lua micul dejun in cazul in care o companie de prieteni, - de familie, sau un oarecare grup de turisti ar vrea sa manance impreuna. Se poate sta chiar la o partida de carti, sau la internet.


Curtea mica, cu masa sub umbra pomului mare, ofera un loc de odihna cu cafeaua in mana..

In afara balcoanelor, cu care este dotata fiecare studio, exista la fiecare etaj si balcoane comune, de unde se poate vedea marea si plaja mica cu nisip, care se afla foarte aproape de casa, langa port. In fata casei cararea asfaltata ne duce la drumul principal, iar strabatandu-l, ne gasim la malul marii, acoperit de nisip. In apropiere sunt multe restaurante-taverne, tipic grecesti, cafenele, magazine mici. Luand o plimbare dealungul falezei, putem sa vedem apusuri de soare de o frumusete unica.

In complexul Effi sunt in totalitate 12 studiouri, in fiecare dintre acestia se pot caza 3-5 persoane.
Fiecare studio este dotat cu baie separata cu dus, kitcheneta, TV, incalzire centrala, aer conditionat, telefon, uscator de par.

Balcoanele se afla pe partea laterala a casei, dar ofera partial vedere spre mare.

Unde este cel mai bine pentru innot?


Exista o plaja chiar in fata casei, dar in jurul Bailor Ialtra sunt foarte frumoase locuri de vizitat, si de facut baie.

Plaja mica care se vede pe fotografia de jos, este cam la sfarsitul falezei, in directia dreapta de la studiourile Effi, in apropierea studiourilor Aggeliki.


In fotografia de mai jos se vede plaja care este in fata studiourilor Effi.
Putem face excursii foarte frumoase. De exemplu daca mergem la Baile Edipsos, trebuie sa trecem prin localitatea Ialtra si dupa aceea sa facem turul golfului Ialtrei, care dupa cum se vede si din fotografia de mai jos, este o regiune extraordinar de pitoreasca, de o frumusete rara.


Din Baile Edipsos spre Baile Ialtra

Puteti pe acest itinerar sa gasiti si plaji organizate. Plaja din fotografia de mai jos este plaja Agios Fanurios (Sfantul Fanurie) si este numita dupa mica biserica din apropiere. Asta este prima plaja buna pentru innot venind din aceasta directie spre Ialtra.


Micile biserici sunt construite deobicei langa plaji foarte frumoase. Tot din Edipsos venind, dupa ce trecem de bisericuta Intrarea Maicii Domnului in Biserica - Eisodion tis Theotokou (Εισοδίων της  Θεοτόκου), putem face baie pe o plaja aproape neatinsa, sub umbra pinilor.Cei care sunt fanatici ale plajilor acoperite de nisip fin, se pot bucura de o plaja foarte frumoasa in golful Limani, unde fac baie aproape in exclusivitate numai localnicii. Plaja mai este cunoscuta si sub numele Milos, pentru ca la capatul ei se afla o moara veche (milos=moara). Moara cea veche era proprietatea actritei Elsa Vergi, astazi a rudelor ei. In golf se pot anchora si barci mici.
Cei care ar dori sa incerce apa termala calda, poate sa gaseasca izvorul cam pe la centrul localitatii a Bailor Ialtra, apa se scurge direct in mare.In apropiere de asemenea se afla golful Trei Palmieri, care si-a luat numele de la palmierii care podobesc golfuletul. Aici plaja este acoperita de pietris, apa este cristalina, este loc ideal pentru scufundari cu masca.


Nu pot sa nu mentionez plaja Hrisi Akti, la cativa kilometri de la Baile Ialtra, in directia nordica, spre Kavos. Este o plaja lunga de 3 km, acoperita de nisip galben si este in apropierea complexului hotelier Club Mediteran. Golful acesta se cheama Gregolimano, venand din Baile Ialtra va trebui sa coboriti la mal pe un drum de tara, chiar inaintea complexului Club Med. Pe plaja se pot inchiria sezlonguri si umbrele. "Regiuni si gusturi din Grecia" ("Görög vidékek és ízek)"

Nu putem sa nu mentionam ca intr-o zi foarte friguroasa de Ianuarie, aici la Baile Ialtra a fost facuta prima filmare pentru filmul documentar greco-maghiar "Görög vidékek és ízek".

Unde este cel mai optim trecerea la insula, ca sa ajungeti la Effi

Partea de nord a insulei se poate accesa venind din nord prin 3 treceri cu bacul, sau venind din directia Atena prin podul la Chalkida.

Distanta la Baile Ialtra din diferitele puncte de accesare a insulei:

Agiokampos - Ialtra: 20 km, Salonic - Agiokampos - Ialtra: 296 km + trecerea golfului
Lutra Edipsu - Ialtra:  15 km, Salonic - Lutra Edipsu - Ialtra: 366 km + trecerea golfului
Agios Georgios - Ialtra: 10 km, Salonic - Agios Georgios - Ialtra: 348 km + trecerea golfului

Se recomanda deci a folosi trecerea Glifa-Agiokampos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu