Studio Aggeliki

Complexul de studio Aggeliki se afla intr-o localitate care detine de satul Ialtra, si se numeste "Bania", adica Baile Ialtra.

La Baile Ialtra se gaseste un izvor de apa termala, aceeasi apa care a facut renume Bailor Edipsos.

Complexul Aggeliki include in total 7 studiouri. Din aceste 4 studiouri se afla pe partea frontala a casei, iar 3 se afla in spate, cu vedere spre munte.
In fata casei, trecand drumul, este marea. Se poate face plaja chiar la cativa pasi de casa.


Dotare studiouri:
* aer conditionat/incalzire
* TV
* kitcheneta bine echipata
* frigider
* baie cu apa calda
* uscator de par

Dotare complex, servicii:
* parking
* sef
* curatenie
* sala de mic dejun, gradina mica in fata

PRET

studio/noapte - 35 euro
(2 persoane)


Unde este cel mai bine pentru innot?

Cum se vede si in fotografia de mai jos, chiar in fata casei se poate face plaja, se poate innota, dar in apropierea Bailor Ialtra sunt foarte multe locuri frumoase.

Mal in fata la Aggeliki

Putem face excursii foarte frumoase. De exemplu daca mergem la Baile Edipsos, trebuie sa trecem prin localitatea Ialtra si dupa aceea sa facem turul golfului Ialtrei, care dupa cum se vede si din fotografia de mai jos, este o regiune extraordinar de pitoreasca, de o frumusete rara.


Din Baile Edipsos spre Baile Ialtra

Puteti pe acest itinerar sa gasiti si plaji organizate. Plaja din fotografia de mai jos este plaja Agios Fanurios (Sfantul Fanurie) si este numita dupa mica biserica din apropiere. Asta este prima plaja buna pentru innot venind din aceasta directie spre Ialtra.


Micile biserici sunt construite deobicei langa plaji foarte frumoase. Tot din Edipsos venind, dupa ce trecem de bisericuta Intrarea Maicii Domnului in Biserica - Eisodion tis Theotokou (Εισοδίων της  Θεοτόκου), putem face baie pe o plaja aproape neatinsa, sub umbra pinilor.Cei care sunt fanatici ale plajilor acoperite de nisip fin, se pot bucura de o plaja foarte frumoasa in golful Limani, unde fac baie aproape in exclusivitate numai localnicii. Plaja mai este cunoscuta si sub numele Milos, pentru ca la capatul ei se afla o moara veche (milos=moara). Moara cea veche era proprietatea actritei Elsa Vergi, astazi a rudelor ei. In golf se pot anchora si barci mici.
Cei care ar dori sa incerce apa termala calda, poate sa gaseasca izvorul cam pe la centrul localitatii a Bailor Ialtra, apa se scurge direct in mare.In apropiere de asemenea se afla golful Trei Palmieri, care si-a luat numele de la palmierii care podobesc golfuletul. Aici plaja este acoperita de pietris, apa este cristalina, este loc ideal pentru scufundari cu masca.


Nu pot sa nu mentionez plaja Hrisi Akti, la cativa kilometri de la Baile Ialtra, in directia nordica, spre Kavos. Este o plaja lunga de 3 km, acoperita de nisip galben si este in apropierea complexului hotelier Club Mediteran. Golful acesta se cheama Gregolimano, venand din Baile Ialtra va trebui sa coboriti la mal pe un drum de tara, chiar inaintea complexului Club Med. Pe plaja se pot inchiria sezlonguri si umbrele."Regiuni si gusturi din Grecia" ("Görög vidékek és ízek)"

Nu putem sa nu mentionam ca intr-o zi foarte friguroasa de Ianuarie, aici la Aggeliki a fost facuta prima filmare pentru filmul documentar greco-maghiar "Görög vidékek és ízek".


Fotografii din filmari:
Unde este cel mai optim trecerea la insula, ca sa ajungeti la Aggeliki

Partea de nord a insulei se poate accesa venind din nord prin 3 treceri cu bacul, sau venind din directia Atena prin podul la Chalkida.

Distanta la Aggeliki din diferitele puncte de accesare a insulei:

Agiokampos - Ialtra: 20 km, Salonic - Agiokampos - Ialtra: 296 km + trecerea golfului
Lutra Edipsu - Ialtra:  15 km, Salonic - Lutra Edipsu - Ialtra: 366 km + trecerea golfului
Agios Georgios - Ialtra: 10 km, Salonic - Agios Georgios - Ialtra: 348 km + trecerea golfului

Se recomanda deci a folosi trecerea Glifa-Agiokampos.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu