Vila Ana

Vila Ana este o casa mica, cu doua camere, care se recomanda tuturor familiilor care vor sa evadeze din mediul urban aglomerat si tumultuos. Se afla in satul Dafni, nu departe de Vila Agni. Dafni este un sat mic, cu apr. 300 de locuitori,  la 7 km de la plaja cea mai apropiata. 
Casa se afla in curte comuna cu casa proprietarilor, intr-o ambianta naturala, in apropierea padurii. In fata casei este loc suficient de parcare, iar in curte se poate sta pentru o relaxare totala langa masuta mica, asculzind linistea si ciripitul pasarilor.

Trecand de usa intrarii, venind din curte, ne vom afla in livingul-bucatarie. Aici exista o canapea, care se poate deschide. In dormitor se afla un pat dublu, iar langa dormitor este baia. In casa exista climatizare, dar nu se ofera wifi.
 Dotare: 

• living room cu bucatarie + baie + camera de dormit

• bucatarie utilata
• soba de gatit cu 4 ochiuri
• frigider
• 1 pat dublu
• 1 canapea care se deschide
• baie cu dus
• barbecue la cerere
• balcon mic, curte

 Servicii incluse in pret: schimb de lenjerie si prosoape in fiecare 4-5 zile. (la cerere se ofera micul dejun, organizare si derulare de excursii)

Pret


30 - 40 eur/noapte/casa in functie de perioada de rezervare, de numarul persoanelor si de serviciile cerute

Cereti informatii/Faceti rezervare

Unde este cel mai optim trecerea la insula, ca sa ajungeti la Ana

Partea de nord a insulei se poate accesa venind din nord prin 3 treceri cu bacul, sau venind din directia Atena prin podul la Chalkida.
Distanta la casa Ana din diferitele puncte de accesare a insulei:

Agiokampos - Dafni: 53 km, Salonic - Agiokampos - Dafni: 329 km + trecerea golfului
Lutra Edipsu - Dafni:  38 km, Salonic - Lutra Edipsu - Dafni: 391 km + trecerea golfului
Agios Georgios - Dafni: 65 km, Salonic - Agios Georgios - Dafni: 408 km + trecerea golfului
Chalkida - 72 km
Se recomanda deci a folosi trecerea Glifa-Agiokampos.

In casa Ana a fost facut un episod din filmul documentar greco-maghiar "Regiuni si gusturi grecesti" ("Görög vidékek és ízek", 7. rész, operatorii filmului au fost cazati in casa Ana. Fotografii din perioada filmarii puteti vedea mai jos.

Pregatirea bunatatilor pentru Pastele Mare: oua vopsite si "magiritsa", supa speciala de Pasti


Locuri de facut baie, plimbare:


De la Ana se poate merge la strand in mai multe directii. Strandul cel mai apropiat este in golful numit Kochili, care este unul dintre strandurile preferate ale localnicilor. 10 minute de condus in ritm usor si suntem acolo.

Intre oraselul Limni si manastirea Galataki se afla un drum asfaltat, unde nu circula numai cei care se duc la plaja sau la manastire. Pe alungul drumului sunt foarte multe golfulete, unde se poate face baie, si practic puteti sa fiti singuri. Apa este cristalina, curata si racoritoare, plajile sunt acoperite de pietris, unele cu piatra mai mare, majoritatea cu pietris mai mic. Este bine sa aveti cu Dvs. pantofi pentru baie, astfel nu va deranjeaza oricum ar fi plaja. Faptul ca gasiti in mare la unele plaji echinoide, inseamna, ca apa este foarte curata. In golful care se afla exact sub manastirea Galataki, se face deobicei free camping, cu corturi sau cu remorci.

Golful Katunia
In partea opusa, din Limni si pana la orasul Lutra Edipsu vom intalni asezari si golfuri,  una dupa alta, deci si pe partea aceasta se pot incerca multe plaji. Localitatea Rovies, cu plaja foarte placuta acoperita cu nisip dur si pietris, se afla la apr. 15 km de studio.Pornand de la Ana, este aproape si tarmul de est al insulei.
La apr. 20 km veti intalni oraselul Agia Anna, cu plaja Agkali de o frumusete extraordinara, acoperita cu nisip dur si pietris foarte mic, rosu. Cam tot la acesti kilometri, cu putina schimbare in directie, veti gasi plaja Kria Vrisi, locul unde se afla in antichitate orasul Kirinthos, de o importanta deosebita.

Kria Vrisi, 2014, foto Náfrádi Mihály

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu