Agios Georgios

Un fost port pescăresc, transformat, ca mai toate localităţile de pe coasta Greciei, în staţiune estivala şi încă foarte puţin atins de turismul agresiv (ex. Riviera Olimpică), ca de altfel mai toată Evia .

Plaja poate părea putin ciudată celor mai puţin obişnuiţi să păşească şi să se culce pe… pietriş. Dar faptul că e pietriş te ajută să nu pleci de la plajă cu nisip în diverse locuri unde nu ţi-ai dori să ai aşa ceva. Ca de de exemplu în geanta de plajă. Plăji cu nisip se găsesc la distanțe mici de la sat. La apr. 5 km spre nord este complexul "Club Med", inainte sa ajungeti la intrare, veti afla la stanga un drum de țară, care va va conduce la o plajă nisipoasă foarte frumoasă: Chrisi Akti (Golden Beach sau Gerolimano). Mai departe, tot in direcția spre nord, si dupa alte apr. 10 km ajungeți la Kavos, coltul cel mai nordic al insulei, un ştrand cu pietriş mic de unde se trece vizavi pe insula Lichas. Pe insula Lichas găsiți un mal nisipos, extraordinar de frumos, aranjat cu umbrele, şezlonguri, beach-bar.

În Agios Georgios cazare se găseşte mai ales în vile particulare, sub formă de apartamente şi studiouri, la preţuri diferite, de la 40 până la 100 EUR pentru 1 studio 2-3 persoane, depinde şi de comfort dar şi de perioada aleasa. De evitat perioada 1 August – 20 August, nu se găsesc locuri nicăieri, se varsă toată Atena în Evia. Pentru perioada asta neapărat trebuiesc făcute rezervări din vreme. Taverne peste tot, preţul mediu al unei mese este de 10 EUR pentru 1 persoana (fără băuturi). O bere la tavernă – 1,5 – 2 EUR, la supermarket încep de la 0,65 EUR o doză. La “fast-food” un gyros e 1,5 – 2 EUR. La supermarket preţuri foarte accesibile, se găsesc şi legume şi fructe proaspete din belşug, iar în port dimineaţa puteţi cumpăra peşte proaspăt. Atenţie ! În Grecia nu se găseşte uşor apă minerală gazoasă, si nu este ieftina, deci cei “dependenţi” ar face bine să-şi ia de acasă.

Seara nu sunt prea multe de făcut, toată lumea e la taverne şi la cafenele. Există şi doua discoteci, în afara satului, care funcționează din 15 Iulie până la sfărşitul lui August.

Călătorie în Agios Georgios cu ferry boat-ul

În Agios Georgios ajunge ferry-boat de 2 ori pe zi. Biletele nu se pot rezerva de înainte, dar nu există pericol să nu găsiți. Vizavi de portul Agios Konstantinos, pe partea continentala, se găseşte Agenţia de Turism ALKYON, de acolo puteţi să vă aprovizionaţi biletele la sosire. Ferry-boat-ul calatoreste intre Evia si Grecia continentala numai in sezonul principal.

(pentru compunerea textului mulţumiri lui travelopia.wordpress.com, de unde am împrumutat unele părţi)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu