Reguli locale de higiena, dotare, curatenie

Dotare

Calitatea cazarilor se apropie de criteriile internationale.Toate au spatii auxiliare si bucatarii personale bine sau mai putin bine dotate. Exista cazuri de exceptie, asupra carora va atragem atentia in cadrul descrierilor noastre, de ex. unde unele garsoniere impart o bucatarie comuna.Toate apartamentele au balcon propriu, exceptie facand unele asupra carora din nou va atragem atentia, in descrierile facute.

Orice nemultumiri legate de cazari va rugam sa ni comunicati noua pentru a usura rezolvarea lor, si pentru a evita generarea de probleme cu viitorii turisti adusi de noi.

Curăţenie

Am citit undeva un comentariu critic privind modul de asigurare a curateniei apartamentelor si studiourilor, in pensiuni si vile . Mi se pare exagerat ca in preturile intre 30-60 euro pe zi sa se pretinda curatenia zilnica. Ceeace se poate pretinde in acest pret este curatenia odata la saptamana, sau odata la 3 zile.

Va rugam sa luati in considerare ca serviciile sunt in concordanta cu preturile! Cazarile la preturi economice nu pot oferi servicii de categorie superioara!

Din momentul in care intrati in posesia cheii apartamentului, deveniti responsabili de intretinerea curateniei. Veti gasi in dotare matura si faras, spalator si galeata. In cazul absentei acestora ,adresati-va proprietarului!

Serviciile includ curatenia si schimbarea asternuturilor si a prosoapelor o data la 3-4 zile, saptamanal sau deloc, dar nu si spalarea vaselor. Despre acest lucru sunteti informati in descrierile noastre. Va rugam ca la plecare sa lasati vasele spalate si chiuveta curata.

PROBLEMA DESEURILOR SI A HARTIEI IGIENICE....

Celor care viziteaza pentru prima data Grecia li se pare neobisnuit faptul ca peste tot sunt rugati sa arunce hartia igienica FOLOSITA in cosul de gunoi alaturat. Pentru localnici este un obicei firesc, la fel cum a nu gasi cos de gunoi pentru aruncarea hartiei li se pare nefiresc. Este interzisa aruncarea ORICARUI DESEU, inclusiv a hartiei igienice in WC-uri! Sistemul de scurgere si canalizare pe insule este cu probleme: haznalele au capacitate limitata si tevile de scurgere sunt stramte si se pot infunda. Trebuie evitate problemele legate de vidanjare si desfundarea tevilor.

Totul tine de bunavointa de a intelege o situatie data si de a adopta un nou obicei care va va deveni obisnuinta.

Gunoiul se arunca in cosuri, in saci speciali care se pot cumpara la pret modic din magazine (pandopolio), sau folosind pungile de super-market. Va rugam sa aruncati gunoiul, daca se poate, zilnic, legand srtans gura pungii, in tomberoanele din apropiere. Din cauza caldurii ceea ce curge din pungile de gunoi se altereaza repede si provoaca un miros urat, deranjant pentru toata lumea. Inainte de plecare,verificati daca ati aruncat gunoiul!

La plecare lasati camerele in ordine, fara vase murdare si gunoiul aruncat.

Cu totii dorim sa nu stricam reputatia tarii din care provenim....Din fericire, cu mici exceptii, nu ni s-au creat probleme de acest fel. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu