Lefkandi

Localitatea Lefkandi se află în centrul insulei Evia (Euboea) în apropierea câmpului Lelantin, de mare importanţă în istoria antică a Greciei. 
Saţiunea este bine cunoscută de Atenieni, din cauza plajei cu nisip, a falezei lungi şi a restaurantelor mici oferînd cu preponderenţă mîncăruri de peşte. Apropierea localităţii de oraşele mari (8 km de Chalkida şi 80 km din centrul Atenei), o face o destinaţie ideală pentru cei care vor să stea într-un ambient liniştit, familial dar nu departe de centrele urbane mari, de locurile care merită vizitate. 

În apropierea staţiunii în ultimii ani s-a făcut o descoperire importantă. S-au găsit urmele oraşului antic Xeropolis. Vestigiile găsite ne dau informaţii din „epoca întunecată” a antichităţii, din timpurile care au urmat după civilizaţia Miceniană. Aşezarea Xeropolis a fost locuită din epoca de piatră până în sec. VII i.e. În vecinătate, la locaţiile Toumba şi Skumbri s-au găsit vestigii importante de aur, care ne dau informaţii despre modul de viaţă în această zonă. Există serioase indicii, că Toumba ar fi fost centrul aşezării. Aici s-au găsit urme de clădiri şi mormânte din sec. X i.e., corpul unei femei şi al unui bărbat. Bărbatul este foarte posibil de a fi fost un personaj important în viaţa politică a acelei perioade. 

Pentru cei care citesc de mobil, fotografiile din slide-show-ul care urmeaza mai jos, se pot viziona AICINiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu