Biserica Sfantului Ioan Rusul

Biserica Ioan Rusul se afla in localitatea Prokopi, in partea de nord a insulei Evia. 
Hramul sfantului Ioan Rusul se face în fiecare an în data de 27 Mai.

Cum puteti ajunge in Prokopi
Daca veniti pe cont propriu, cu masina personala, merita sa treceti in Evia de Nord cu bacul, din portul Glifa. Trecerea din Glifa spre Agiokampos, Evia dureaza jumatate de ora. Din portul Agiokampos mai aveti de facut aproape 2 ore pana la biserica Sfantului Ioan Rusul, dar calatoria poate fi completata cu vizitarea altor manastiri din Evia de Nord, cum ar fi Manastirea Cuviosului David, Manastirea Galataki, Manastirea Sfanta Irina Chrisovalantou, Manastirea Sfantul Gheorghe din Ilia.
Distanta din portoé Agiokampos pana la biserica Sfantul Ioan Rusul este aproximativ 60 km.
Daca veniti din directia Chalkida, dupa ce treceti prin trecatoarea intre munti si veti cobori din nou, prima localitate va fi Prokopi. Se afla la 50 de km din Chalkida.

Cazare
In ceea ce priveste cazarea, in ciuda faptului ca vin foarte multi pelerini in Prokopi, sunt foarte putine, sau mai bine zis, nu sunt deloc camere de inchiriat. Biserica ortodoxa are o pensiune in Prokopi, unde se pot caza pelerinii cateva nopti. Faptul ca nu sunt alte posibilitati de cazare probabil se explica prin faptul ca localitatea de altfel nu este turistica. Marea este departe de aici, deci singurul motiv de cazare este pelerinajul, vizitarea bisericii Sfantului. Practica este deobicei, ca pelerinii sa inchirieze cazare in alte localitati, de pe malul marii, cum ar fi Aghia Anna, sau partea de vest: Limni, Rovies, Lutra Edipsu, si astfel sa poata sa faca o combinatie de pelerinaj si turism, recreatie pe malul marii.

Sfantul Ioan Rusul
Despre viata si moartea Sfantului puteti sa va informati vizionand filmul de maj jos. Fotografiile de pe pagina au fost facute pe ziua hramului Sfantului.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu