Obiective turistice

Petrecind vacanta in Evia de Nord, merita sa vizitati urmatoarele:

Evia de Nord: atracţii turistice

1. Istorice, religioase

Situri arheologice: 

În Eretria şi Atena.

Muzee:

Muzeul din Kerasia cu animale şi trunchiuri petrificate, Muzeul Nautilus din Agiokampos, cu o mare colecţie de scoici, Muzeul Etnografic din Limni, Muzeul de Istorie Naturala din Istiaia, Muzeul Pădurii din ProkopiMonumente :

Bisericile, templele si manastirile din regiune sunt din perioada bizantina si post-bizantina. Ele sunt construite in zone muntoase, deoarece acestea ofereau localnicilor mai multa siguranta in fata piratilor si altor invadatori. Cele mai usor accesibile din regiunile Eviei de Nord: Sfantul Gheorghe lângă oraşul Edipsos, Sf. Irina Hrisovalantou lângă satul Hlia, Cuviosul David la Drimonas, Sf. Nicolae (Galataki) la Limni, biserica cu Moastele Sfantului Ioan Rusul la Prokopi.

2. Excursii individuale - destinaţii propuse

* platanul batrin de 600 ani langa Prokopi


* cascada mica şi Parcul Natural Drimonas* satele Kalamoudi, Marouli, Kokkinomilia cu atmosferă de un pitoresc aparte. Aici veti avea nevoie de pantofi de sport, satele se afla pe munte si ofera un peisaj montan.
* golful Katounia, după Limni, spre manastirea Galataki, cu o privelişte minunată si o taverna care ofera bunatati locale. Aici se afla si o mica biserica dedicata Sfantului Ioan.

* Ferma de la Kamatriades, de o frumuseţe aparte, cu o aşezare deosebită. Aici veţi fi primiţi de Tasos şi Kris, gazde ospitaliere, care vă vor prezenta viaţa la fermă. Deasemenea puteti face plimbari in padure, calare si cu QUAD-ul.

* Diferitele golfuri si plaji din toata partea de nord al insulei

3. Activităţi culturale şi sportive

* pe perioada verii sunt organizate multe spectacole de teatru si de muzica : in cadrul “Festivalului Elymnia” intre 1-15 August din Limni, in cadrul “Festivalului Cohilia”, organizat la teatrul de vara “Concert Theatre” din Spiada Limni, in cadrul Festivalului de vara din Rovies si din Edipso. 
* sarbatori locale, traditional organizate in sate, hramuri

* centre de hipism la Kamatriades si langa Oreous, la Petalo

* amatorii de pescuit vor gasi multe golfuri unde pot fi nederanjati

* iubitorii de excursii si drumetii pot incerca traseele care strabat muntii din nordul insulei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu