Facultative

Excursie pe insula nelocuită


Se propune aceasta excursie de odihnă, pentru cei care vor sa vada partile cele mai nordice ale insulei. Deobicei se merge cu autocarele proprii sau cu autobuz în cazul grupurilor mai mari, până în portul Agios Georgios sau pana in Kavos, depanzind de numarul participantilor. Din Agios Georgios putem lua un vapor mic numai pentru grupul nostru, sau din Kavos barca cu motor. Astfel vom trece pe insulele Lichada, nelocuite de ani de zile. 

Se face o prezentare mică a insulelor, dupa aceea vom ancora pe o plajă cu nisip fin, unde putem să facem baie şi să ne odihnim până după masa. La ora 18:00 ne întoarcem. In preţ este inclus mâncare buffet: salată grecească, caş fript la cărbuni, cartofi prăjiţi, pâine uns cu tzaziki şi cu cremă de caş picantică, calamar fript la cărbuni, ouzo, răcoritoare pentru copii. In afara prânzului şi meniului descris, se poate consuma şi băuturi, cafele, frigărui la bar-ul care se află pe plajă. In preţ este inclus folosirea umbrelelor şi şezlongurilor care se află pe plajă. 

Sărbători religioase în nordul insulei


* 23 Aprilie - hram la manastirea Sf. Gheorghe din Ilia

* 27 Mai - procesiunea scoaterii moastelui Sfantului Ioan Rusul la Prokopi

* 7 Iulie – Sf. Kiriaki, Limni

* 10 Iulie - sarbatoare religioasa la Manastirea Sf. Gheorghe din Ilia, in amintirea Sfantei Nina, cea intocmai cu apostolii si luminatoarea Georgiei

* 14 Iulie – Sf. Nikodimos, Damia

* 17 Iulie – Sf. Marina, Ilia

* 20 Iulie – Sf. Ilie, Drimonas si Kria Vrisi

* 24, 25 Iulie – Sf. Anna, Agia Anna

* 26 Iulie – Sf. Parascheva, Mourtia si Farakla

* 27 Iulie – Sf. Panteleimon, Metohi

* 28 Iulie – Arhangelul Mihail, Spathari-Kakavo

* 28 Iulie – Sf. Irina Hrisovaladi, Ilia

* 6 August – Cuviosul David, Spathari, Prokopi

* 15 August – Sf. Maria – Kechries, Kalamoudi, Dafnousa, Troupi, etc.

* 6 si 15 Septembrie – Sf. Nicolae, Mantoudi (Kimasi)

* 7 Septembrie – Sf. Maria din Limni

* 1 Septembrie – bazarul de 1 saptamana din Istiaia

* 8 Septembrie – bazarul de 1 saptamana din Limni

* 26 Septembrie - bazarul de 1 saptamana din Mantoudi

* ultima duminica din septembrie – procesiunea scoaterii moastelui Sfantului Ioan Rusul la Prokopi

* 3 noembrie - sarbatoare religioasa la Manastirea Sf. Gheorghe din Ilia, in amintirea aducerii moastelui sfantului

Caravană de autocare

Excursie în golful piraţilor, apr. 100 km dus-întors din Limni

Se pleacă dimineaţa la 8:00. Mergem spre Mantudi, unde o să povestim despre fabrica de magnezit, o să vedem lacurile formate în locul exploatării, vizităm platanul cel mai vechi din Balcan, trecem prin staţiunea Pili pe un drum care seamănă cu Transfăgărăşanul. Ajungem la sătucul de unde coborim pe jos să facem baie în apa cristalină din golful piraţilor. 

Acesta este punctul de întors, de aici cine vrea ne însoţeşte în golful Vlachia, unde se poate mânca peştişori proaspăţi la un preţ foarte rezonabil şi se poate face baie până după masa la 5, cănd se face întoarcerea spre cazări. 

Turul Eviei de Nord

Plecăm cu autobuzul dimineaţa la ora 10 din Edipso, ceea ce înseamnă că cei cazaţi pe malul de vest (Limni, Chronia, Rovies, Ilia) vor fi "adunaţi" începînd de la ora 9:30 dimineaţa. Pornim spre Neos Pyrgos, Oreoi, Istiaia şi Pefki, ne oprim la cafea în Guves. Vizităm turnul Drosini, care astăzi funcţionează ca muzeu.

Continuăm, paralel cu malul de est: Ellinika, Vasilika, timp suficient pentru masă şi baie în Psaropouli.

Devreme de după amiază vizităm parcul natural Drimonas şi muzeul din Kerasia.
Următoarea oprire în Strofilia, unde putem vizita biserica Agia Triada. După accea mergem în frumoasa Limni, unde vizităm biserica Sfânta Maria şi locul de rugăciuni al aschetului Sf. Hristodul.

Seara grecească

Petrecere cu mâncăruri tradiţionale greceşti în tavernă tradiţională grecească (cină cu salate, garnituri, 2 feluri de fripturi), vin alb/vin roşu la discreţie, totul într-o atmosferă de spectacol, ce îmbină muzica şi dansul din mai multe zone ale Greciei. Skiathos, Skopelos
Excursie pe insulele Mamma Mia

Puteti lua parte la excursie cu vaporul la Skiathos-Skopelos, cele doua insule unde s-a făcut filmul Mamma Mia. Portul din Skiathos, unde ne vom opri, este portul din film, o să-l recunoaşteţi în mod sigur, dacă aţi văzut filmul. 
În amîndouă insule stăm apr. 3 ore, în care o să aveţi timp liber.Atena, excursie cu autobuzul

Se pleacă dimineaţa la 7:00. Se face o oprire pe drum, după care nu ne oprim până în centrul Atenei. Facem un tur în centru, lângă cele mai importante clădiri neoclasice şi cu vizitarea centrului istoric ale Atenei, după aceea puteţi vizita Acropole şi situl istoric din jur. După masa la 17:00 întoarcere spre Evia. Pe autobuz se face ghidare, informare, iar în centru veţi avea program liber ca să puteţi vizita fiecare ceea ce doreşte. Vizitarea tuturor locurilor importante din centrul istoric necesită 4 zile. Intrarea la muzeul nou care s-a deschis în 1 Iulie 2009 este 1 eur. Biletul de intrare la Acropole este 12 eur, pentru copii 6 eur iar pentru studenţi gratuit. Duminica este liber de la începutul anului până in data de 31 Martie. In oraşul vechi de sub Acropole veti avea ocazia să cumpăraţi şi souvenir-uri.

Programele facultative vor fi tinute numai in cazul in care vor fi suficienti participanti. Altfel veti primi indrumarile necesare, ca sa puteti face de unii singuri excursiile dorite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu